Zakaj se vaše trepalnice in obrvi začnejo redčiti?

Zakaj se vaše trepalnice in obrvi začnejo redčiti?

Kot otrok ste se zagotovo razveselili odpadle trepalnice, ki se je znašla na vašem licu, saj ste jo potem lahko odpihnili s prsta in si zaželeli željo. Kot odrasla oseba pa ste verjetno manj navdušeni, kadar opazite, da vam izpadajo trepalnice. Naravno je, da trepalnice in obrvi rastejo, izpadajo in ponovno zrastejo, a ni prijetno, če jih je sčasoma vedno manj.

A ste kdaj opazili, kako imajo otroci dolge in goste trepalnice? Verjetno ste tudi pri sebi zasledili spremembo od otroštva pa do danes in so vaše trepalnice z leti postale redkejše in manj izrazite. Poleg samega procesa staranja na lepoto trepalnic vplivajo še številni razlogi. Tudi z obrvmi ni dosti drugače, sčasoma se ne obnavljajo več tako kontinuirano in nekatere sploh ne zrastejo nazaj. 

Procesi regeneracije se z leti upočasnijo in skrb za zdrave dlačice zahteva več časa. Naravi pa lahko pomagamo in spravimo naše trepalnice in obrvi v prvotno stanje. Ta proces je tek na dolge proge, ki zajema ustrezno prehrano, pravilno uporabo ličil ter kvalitetno nego. 

 

JEJTE ZDRAVO

Dobra prehrana podpira rast trepalnic in obrvi, pa tudi splošno zdravje. Tu je nekaj hranilnih snovi, ki pomagajo pri nastajanju novih dlačic:

 • Beljakovine: dlačice vsebujejo pretežno beljakovine, zato je prehrana z visoko vsebnostjo tega gradnika bistvenega pomena. Beljakovine oskrbujejo telo z aminokislinami, ki so potrebne za proizvodnjo keratina. Keratin pomaga trepalnicam ostati zdrave in močne.
 • Biotin podpira proizvodnjo keratina, zato je smiselno, da v svojo prehrano vključimo živila, ki vsebujejo biotin.
 • Sadje in zelenjava, ki vsebujeta vitamina A in C. 
 • Živila, ki vsebujejo niacin (vitamin B3).
 • Prehrana, ki vsebuje zadostne količine železa.

 

UPORABLJAJTE USTREZNE KOZMETIČNE IZDELKE

 • Bodite pozorni na sestavine, ki jih vsebujejo različni kozmetični izdelki. Nemalokrat se zgodi, da kakšna snov povzroči alergijsko reakcijo, ki lahko povzroči tudi odpadanje dlačic. 
 • Vsak večer odstranite ličila s trepalnic in obrvi. Ličila odstranjujte nežno. Z drgnjenjem povzročate lomljenje in izpadanje dlačic. Uporabljajte nežen odstranjevalec ličil.
 • Če imate umetne trepalnice in podaljške, pustite, da ti odpadejo naravno. Ne skušajte jih odstranjevati sami, saj boste s tem poškodovali svoje naravne trepalnice.


 

KVALITETNA NEGA

Če se na kaj spoznamo, se spoznamo na nego dlačic! Želeli smo vam ponuditi produkt, ki pokriva vse potrebe pravilne nege, hkrati pa je primeren tudi za domačo rabo. Tako je nastal negovalni balzam za trepalnice in obrvi One&Only.

 

REVOLUCIONARNI IZUM NA PODROČJU KOZMETIKE

One&Only balzam za trepalnice vsebuje prvo generacijo pravih rastlinskih peptidov, ki so revolucija na področju kozmetike. Vsebujejo koncentriran rastni faktor, ki re-aktivira rast obrvi in trepalnic.

 

KAJ SO PEPTIDI?

Peptidi so aminokisline, ki imajo visok regenerativni učinek. S posebno novo tehnologijo bio 3d-tiska, so uspeli ustvariti frakcije fito-peptidov, ki vsebujejo koncentriran rastni faktor. Ta vpliva na epigenetiko lasnih mešičkov, regeneracijo foliklov in oskrbo dlačic z vsemi potrebnimi hranili. Narejen je iz celic korenike Curcume Longe, ki ustvarijo optimalno okolje za ponovno aktiviranje rasti dlačic. Pri tem dlačice negujejo, krepijo in ponovno zgostijo. 

 

OSTALE NEGOVALNE SESTAVINE:

 • Niacinamid in izvleček listov Salvia Officinalis (žajblja): antioksidanta, ki delujeta protivnetno ter s tem krepita in ščitita dlačice. 
 • Natrijev hialuronat: nadomešča naravno vsebnost hialuronske kisline, ki deluje pomlajevalno, dlačice vlaži in učvrsti. 
 • Supervitamin E: zadržuje vlago ter dlačicam doda sijaj. 
 • Vitamin B5: odgovoren je za regeneracijo. 
 • Prolin: spodbuja nastajanje kolagena. 
 • Arginin (aminokislina) in izvleček korenine Polygala Tenuifolia: Ključni sestavini, ki upočasnjujeta izpadanje trepalnic in dlačic.
 • Kokosovi alkani: dlačice vlažijo in uravnavajo naravno prisotna olja v njih. 
 • Rastlinski keratin (iz hidroliziranih pšeničnih in koruznih proteinov) obnovi izsušene dlačice ter zapolni poškodovana mesta, izboljša strukturo dlačic ter jih naredi bolj elastične. Proteini tudi oblikujejo zaščitni film okoli posamezne dlačice.

 

UPORABA:

Izdelek je namenjen za zunanjo uporabo na obrveh in trepalnicah. Nanašamo ga 1x dnevno na očiščene dlačice. Najbolje zvečer, ko odstranimo vsa ličila in ima balzam daljši čas učinkovanja čez celo noč. Embalaža je v obliki maskare, v kateri je balzam, ki ga s krtačko nanesemo na trepalnice in obrvi.

Trepalnice in obrvi nimajo le lepotne funkcije, ampak so na našem obrazu zato, da ščitijo naše oči pred umazanijo, znojem in vlago. Na ta način ohranjajo naš vid čist in jasen. Če zares želite dobro ravnati s trepalnicami in obrvmi ter jim pokazati da so zares pomembne za vas, jih negujte na enak način, kot pred spanjem negujete vašo kožo. Ne pozabite! Trepalnice in obrvi so iste sestave kot lasje in da so lasje zdravi, dolgi in močni morajo biti tudi ustrezno negovani.

Sorodni izdelki