The wishlist name can't be left blank

Kaj morate vedeti ob nakupu nove pincete?

Kaj morate vedeti ob nakupu nove pincete?

Pri postopku podaljševanja trepalnic uporabljamo različna orodja za delo in zmotno je prepričanje, da je najbolj pomembno zgolj lepilo. Čisto vsaka stvar, ki jo pri našem delu uporabljamo, mora v največji možni meri opraviti svojo funkcijo. Pinceto iz tega razloga zlahka imenujemo naš najpomembnejši pripomoček in danes bomo spregovorili o tem, kako izberemo ustrezno pinceto. 

Od kakovosti pincete je odvisna kakovost podaljšanih trepalnic in s tem tudi končni rezultat tretmaja. Za klasično podaljševanje trepalnic je izbira prave pincete bistveno lažje opravilo kot za volumensko podaljševanje. Pri slednjem namreč obstaja veliko parametrov, na katere moramo biti pozorni. Predvsem je pomembno, da se naučimo, kako se pravilno dela z njimi (drža roke, naklon), sicer bodo pincete ves čas romale v koš, kar se bo poznalo tudi v naši denarnici.

 

KAKO PRAVILNO IZBRATI PINCETO?

Nekaj splošnih napotkov:

  1. Pinceta mora biti narejena iz kvalitetne zlitine. Izogibajte se pincetam, ki imajo le vrhnji premaz, saj bo že po prvi dezinfekciji in sterilizaciji začel odpadati. Priporočamo, da uporabljate čisto navadne srebrne, zlate ali multibarvne pincete.
  2. Pincete imajo različno težo. Priporočamo, da izberete takšno, ki ni prelahka, morate jo čutiti, da leži v roki. Hkrati pa ne sme biti pretežka, saj bodo po večurnem delu vaši prsti in roka utrujeni.
  3. Pinceta mora imeti mehko zapiranje, da je ni potrebno preveč stiskati. 
  4. Pozorni bodite tudi na konici pincete. Ko pinceto stisnete, se morata najprej zapreti špički na koncu, potem pa še celotna površina. Konici morata biti skladni in ne smeta iti navzkriž ter ob stisku pincete ne smeta iti narazen.

 

Kot smo že omenili, je izbor pincete odvisen tudi od metode podaljševanja trepalnic. V nadaljevanju podrobneje razložimo, na kaj moramo biti pozorni.

 

PINCETE ZA KLASIČNO PODALJŠEVANJE

V naši ponudbi imamo tri pincete: ravna (1), ravna (2) in ukrivljena pinceta.

Ravno pinceto uporabljamo za izoliranje trepalnic. Ravna (1) je primerna za vse. Ravna (2) pinceta je bolj primerna za začetnice, ki še nimajo tako razvitega občutka za pritisk na blazinico ali veko. Njena oblika omogoča boljšo prilagoditev obliki veke, kar zmanjša tveganje, da bi izvedli prevelik pritisk na veko.

Ukrivljena pinceta se uporablja za prenos, namestitev in lepljenje trepalnic. Njena oblika omogoča, da se popolnoma uleže v roko, iz tega razloga je občutek zelo udoben. Držimo jo podobno kot držimo pisalo. Roka je že v osnovi navajena na takšno držo, zato je uporaba te pincete zares enostavna. Ni se potrebno posebej učiti in navajati na drugačno držo. To nam omogoča tudi, da umetno trepalnico že avtomatsko primemo pod pravilnim kotom in jo tudi pod pravilnim kotom položimo na naravno trepalnico. S tem se izognemo napakam kot so: konica trepalnice gleda v napačno smer, baza trepalnice ni pravilno prilepljena.

Pri nakupu klasičnih pincet je pomembno:

  • Konice morajo biti zelo tanke in ostre, da bomo lažje izolirali trepalnice.
  • Konice morajo biti skladne, isto dolge.
  • Ko stisnemo pinceto, konice ne smejo iti navzkriž.

 

Pravilna drža pincete je prikazana v spodnjem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=lLF90x-9-ww

 

PINCETE ZA VOLUMENSKO PODALJŠEVANJE

Pri volumenskem podaljševanju je pomembno, da imamo pinceto s katero dobro oprimemo šopek in ga prinesemo do naravne trepalnice. Torej najbolj pomembno je, kako je zbrušen notranji del konice pincete.

Večkrat naletimo na kakšne reklame, ki promovirajo ročno narejene pincete. Ponavadi se nam to zdi super, ročno delo, zagotovo najboljše, kar je lahko. To pri pincetah ne drži! Ročna izdelava pincete težko zagotovi popolno ujemanje obeh konic pincete, saj je nemogoče, da bi človeška roka uporabila povsem enak kot ter pritisk pri brušenju konic in bi bili obe konici povsem enotni. Iz tega razloga priporočamo, da kupujete pincete, ki so ročno testirane ali jih preizkusite sami.

Posebej moramo poudariti, da dve pinceti iste znamke in iz iste serije nista enaki, zato je preizkus še toliko bolj na mestu. Pri AS-Lashes imamo posebno serijo pincet, ki so ročno testirane z naše strani, preizkusimo tri različne tehnike in dve različni debelini trepalnic (s tem dajemo zagotovilo, da vsaj z eno tehniko podaljševanja delujejo brezhibno). 

Kljub vsemu ohranite zavedanje, da je izbor pincete zares individualna stvar in stremite k temu, da jo pred nakupom preizkusite, če je to mogoče.

 

Pincete za volumensko podaljševanje lahko razdelimo na 2 skupini:

  • Široke (Vivid, Flair, Luxe) 
  • Ozke, kratke (Tiny)

Tiny, kot 45º - tanka in majhna konica, priporočamo jo za manjši volumen (do 6D) in natančno delo, kjer so kratke dolžine trepalnic. Primerna je za kotičke oči, kjer z večjo pinceto težje dostopamo. Ta pinceta je primerna tudi za klasično podaljševanje (namesto ukrivljene pincete). Če izvajate obe metodi, klasično in volumensko, imate lahko eno pinceto za obe. Tiny pinceto držimo enako kot pisalo.

Flair, Luxe, kot 90º – primerni sta za manjši, še posebej pa za mega volumen. Imata dovolj dolgo konico, ki omogoča, da lahko primemo šopek z večimi trepalnicami. Pinceta Flair ima bolj ostro obliko glave, Luxe pa bolj okroglo. Pri delu s temi pincetami je potrebno roko nastaviti pod drugim kotom, kar se naučite na tečaju, saj je odvisen od tehnike izdelave šopkov.

Vivid, kot 60º  – uporablja se na isti način kot Flair in Luxe.


KAJ ŠE MORAMO VEDETI?

Notranji del konic pincete se sčasoma obrabi. To opazimo, ko s pinceto uspešno primemo debelejše trepalnice, tanjših pa ne več. Takšne pincete ni potrebno takoj zavreči, lahko jo uporabljate za večje debeline trepalnic, za tanjše trepalnice pa kupite novo.

Idealno je, da imamo za vsako debelino trepalnic svojo pinceto, s tem je obraba manjša. Če eno pinceto uporabljamo za vse debeline trepalnic, se oprijem in stisk ves čas spreminjata in tako je tudi obraba večja.

Pinceta je tudi zelo občutljiv pripomoček, že če nam enkrat pade na tla, je velika možnost, da smo jo uničili. To morda ne bo vidno na prvi pogled, ampak le pod lupo, nam bo pa otežilo delo s trepalnicami. Iz tega razloga priporočamo, da pazite, kje odlagate in kako hranite pincete. Ko strankine trepalnice šele pripravljate na podaljševanje, ni potrebe, da bi imeli pincete že razstavljene naokoli, hranite jih na varnem mestu, vse do uporabe.

Pri AS-Lashes imamo na voljo poseben magnetni etui za pincete, ki prepreči padce. Za salone pa ponujamo tudi posebne vzglavnike, ki imajo zraven priloženo magnetno mizico, ki pripomore k varni uporabi pincet pri tretmaju podaljševanja trepalnic.

Še ena zadeva, ki jo moramo posebej opozoriti! Pincet nikoli ne brusite sami doma. Večkrat slišim, da pincete brusijo s pilicami za nohte. Te pilice so povsem pregrobe za pincete in jih boste kvečjemu uničili. 

Stilistke delate s pincetami 8 ur na dan, zato je pomembno, da izberete pravo pinceto, ki bo za vaše delo udobna in ohranjala zdravje vaših rok. Hkrati pa je smiselno, da izberete pinceto, ki najbolj ustreza vašemu načinu dela in boste lahko pri podaljševanju trepalnic hitri in učinkoviti.