The wishlist name can't be left blank

Katero lepilo je najboljše?

Katero lepilo je najboljše?

Velika izbira lepil za podaljševanje trepalnic lahko zmede že izkušeno stilistko, kaj šele začetnico na področju podaljševanja trepalnic!

Mnoge mojstrice imajo težave pri delu z različnimi lepili, jih večkrat menjajo, ker ne razumejo, kaj se z lepilom pravzaprav dogaja.

Ste se že vprašale - katero lepilo pa je tisto najboljše? 

Četudi prebirate mnenja po socialnih omrežjih ali vprašate za nasvet po telefonu, na to vprašanje ni enega in edinega odgovora.

Če bi bilo samo eno lepilo najboljše, bi prodajali samo tisto - NAJBOLJŠE LEPILO. Tako pa jih je v vsaki trgovini na izbiro več. Zakaj toliko lepil? Ker je vsako drugačno, ima drugačne sestavine, čas sušenja, pogoje delovanja,...

 

Na kaj vse morate biti pozorni pri izbiri lepila? 

 

HITROST

Ko se prvič učite podaljševanja trepalnic, ne boste tako hitri kot nekdo, ki se s tem ukvarja že vrsto let. Iz tega razloga potrebujete lepilo, ki vam dopušča več časa za popravljanje pozicije trepalnic. Za začetnice tako priporočam nakup lepila z daljšim časom sušenja. To so na primer lepila ULTRA PREMIUM ali XD-PREMIUM ter SOFT PREMIUM ali LORD GENTLE, ki so še posebej primerni za začetnike, saj omogočajo nekaj dodatnih sekund za delo. Ko postanete hitrejši in bolj izkušeni, vas bo moralo tudi lepilo dohiteti, v tej fazi bi priporočila lepilo BOND+. Za naslednjo stopnjo hitrosti dela sta primerni lepili ARIETE in BLACK ANGEL, ki imata že skoraj takojšen čas strjevanja. Vsa omenjena lepila je mogoče uporabiti tako za klasično kot za volumensko tehniko podaljševanja trepalnic, razen Ultra Premium, ki je namenjen izključno za klasično podaljševanje. Izberite tistega, ki sovpada z vašimi izkušnjami in načinom dela.

 

OBČUTLJIVOST

Vsak stilist za podaljševanje trepalnic bi moral imeti na zalogi lepilo za občutljivejše stranke. Nekatere osebe so lahko občutljive na hlape ali pa imajo raje nežnejše lepilo. V naši liniji izdelkov nudimo 2, ki sta namenjena prav takšnim osebam! To sta SOFT PREMIUM & LORD GENTLE. Nežnejša lepila ne odpravijo draženja popolnoma, ga pa precej zmanjšajo. Prav tako niso tako močno obstojna kot druga lepila, ampak to je vseeno dober kompromis za stranke, ki sicer sploh ne bi mogle imeti podaljškov. Pomembno je, da strankam, ki bolje prenašajo nežnejše lepilo, razložite, da bodo podaljšane trepalnice manj dražile oči, ampak bodo zaradi tega tudi obstojne krajši čas. Tako stranka že vnaprej ve, kaj pričakovati.

 

POGOJI V PROSTORU (VLAŽNOST IN TEMPERATURA ZRAKA)

Pri vzpostavljanju primernega okolja, za obstojne podaljšane trepalnice, imata vlaga in temperatura zraka v delovnem prostoru, bolj pomembno vlogo, kot si večina stilistk sploh predstavlja.

Zato je prvi nasvet, ki ga dobite pri nas na tečaju ali pri nakupu lepila, da nabavite tudi hidrometer/ termometer, ki omogoča enostavno kontrolo vlažnosti in temperature.

Vseeno pa je potrebno razložiti še nekaj: hidrometer prikazuje relativno vlažnost. Če želimo, da naše lepilo dela čim bolj harmonično, pa potrebujemo podatek o absolutni vlažnosti zraka (koliko gramov vode vsebuje kubični meter zraka) in temperature. Pri visoki ali nizki temperaturi zrak vsebuje različno količino vlage. Ko primerjamo 50% vlage, ko je vroče in 50% vlage, ko je hladno, bomo opazili, da gre za popolnoma drugačno vlago in popolnoma drugačne pogoje, v katerih bomo delali.

Na primer, pri 40 % vlagi in temperaturi 23˚, bo lepilo delovalo hitreje kot pri 40 % vlagi in temperaturi 21˚, bo pa delovalo podobno v situacijama s 45 % vlago in temperaturi 21˚ter 50 % vlago in temperaturi 19˚.

 

VISKOZNOST

Imate radi bolj gosto konsistenco lepila ali vam je ljubša redkejša? Gostejše lepilo lahko včasih povzroči nastanek zlepljenčkov (stickies). Redkejše je lažje za uporabo, vendar pa se zelo hitro suši.

 

OBSTOJNOST

"Kako dolgo bodo moje trepalnice držale," je pogosto zastavljeno vprašanje strank. Uporabljati lepilo, ki zagotavlja visoko obstojnost, je za vaše delo nujno in vas lahko stane posla, če vaši stranki ne bo prineslo želenih rezultatov. Stranke se vsekakor nočejo vračati na refil vsak teden. Izbor ustreznega lepila, skupaj s pravilno tehnično izvedbo in namestitvijo trepalnic, bo vašim strankam omogočilo večji  časovni razmak med ponovnim podaljševanjem trepalnic. Upoštevajte pa tudi, da je obstojnost trepalnic odvisna tudi od tega, kako dobro lahko pritrdite umetne trepalnice na naravne, kako hitro naravne trepalnice rastejo in kako dobro jih stranke vzdržujejo.

 

BARVA

Pri profesionalnih lepilih, ki se uporabljajo za podaljševanje trepalnic, so najpogostejša črna in prozorna lepila za trepalnice. Kakšna je razlika med njimi?

Črno lepilo za podaljševanje trepalnic se običajno uporablja za nanašanje črnih podaljškov trepalnic. Večina strank se odloči za črne umetne trepalnice, zato stilistke v večji meri uporabljajo lepila črne barve. S tem najlažje zagotovimo, da se lepilo čim bolj nevidno zlije z trepalnicami.

Črno lepilo lahko uporabimo tudi pri delu z rjavimi trepalnicami, s tem poudarimo učinek eyelinerja.

Prozorno lepilo se običajno uporablja za podaljševanje z barvnimi trepalnicami. Nekateri saloni ponujajo alternativo običajnim črnim podaljškom in nudijo poudarke trepalnic druge barve. Stranka lahko izbere katerokoli barvo, ki jo želi, ali za katero meni, da bo najbolje poudarila njene oči. Možno je imeti celo nabor večih različnih barvnih podaljškov.

Pri barvnih trepalnicah bi bilo črno lepilo precej vidno in nadvse moteče, zato je izbira prozornega lepila za te priložnosti najboljša možnost.

 

UPORABNOST LEPILA PO ODPRTJU

Rok uporabe lepila začne teči z dnem, ko ga odprete. Če poskrbite, da je kapalka zmeraj čista in lepilo ustrezno zaprto, vam bo služilo kar nekaj časa. Priporočamo tudi, da si zabeležite, kdaj ste lepilo odprli.

 

 

Na koncu dneva je odločitev v vaših rokah. Vsaka stilistka ima svoje preference. Morda vam je bolj všeč redkejše lepilo, kot pa lepilo z večjo viskoznostjo; morda imate raje kakšno sekundo več časa za namestitev trepalnic, kot da bi delali hitreje. Ravno iz tega razloga imamo za vas na voljo 7 različnih lepil. Vsak ima svoje edinstvene lastnosti, ki ustrezajo vašemu edinstvenemu slogu. Pobrskajte po naši spletni trgovini in izberite lepilo za trepalnice po vaši meri!