The wishlist name can't be left blank

KAKO UPORABLJATI HANDMADE ŠOPKE?

KAKO UPORABLJATI HANDMADE ŠOPKE?

Volumensko podaljševanje trepalnic je storitev, ki jo mora obvladati vsaka stilistka za podaljševanje trepalnic. 

 

Zakaj? 

Ker več kot 90% strank želi volumenske trepalnice.

Da resnično obvladate tehniko izdelave šopkov potrebujete kar nekaj mesecev vaje, a stranke niso pripravljene čakati. 

Zakaj bi zaradi začetne neizkušenosti izgubljali čas in vaše potencialne stranke? Ni potrebno!

Že dolgo obstaja rešitev. To so vnaprej pripravljeni šopki. Na trgu najdete dve vrsti šopkov: 

  • industrijsko narejeni: so pakirani v škatlici in razvrščeni na lepilne trakove ter 
  • ročno narejeni (handmade): so pakirani v obliki “gnezda”, v škatlici.

 

 

Vnaprej narejeni šopki niso primerni samo za začetnice, ampak tudi za profesionalke volumenskega podaljševanja.

Začetnice že izdelane šopke uporabljate zato, da lahko med tretmajem vadite samostojno izdelavo šopkov, hkrati pa se tretma za stranko ne podaljša za uro ali dve. Se pravi, za posamezni set volumenskih trepalnic, šopke delno izdelate same, delno pa uporabite pripravljene šopke. 

Izkušene stilistke pa šopke uporabljate kadar:

  • Stranka zamuja, pa nimate možnosti prestaviti ali podaljšati termina. Tako je možno v krajšem času izvesti celoten tretma.
  • Ni vaš dan: se ne počutite dobro ali vam enostavno ne uspe samostojno delati lepih šopkov. V tem primeru so pripravljeni šopki odlična rešitev.
  • Imate gnečo v salonu, se odpravljate na dopust ali ko pridete nazaj ali zaradi kakšne druge odsotnosti. S pomočjo pripravljenih šopkov si lahko prihranite veliko časa pri enem setu in s tem lahko naredite več strank na dan.

Naredili smo test, kako dolgo traja, da naredite en set s samostojno izdelavo šopkov in kako dolgo traja, če uporabite pripravljene šopke. Ugotovili smo, da je prihranek časa kar 45%, posledično v istem času naredite več setov in je tudi zaslužek večji in to kar 75%. 

Na trgu obstaja več vrst šopkov, ki so izdelani na različne načine in zaradi tega imajo različni izgled. V naši ponudbi imamo šopke na traku in »handmade« šopke.

 

Naše izkušnje in vaši pozitivni odzivi so pokazali, da imajo Handmade šopki številne prednosti. Te so:

  • Izgled: so zelo črni in dajo izrazit končni rezultat.
  • Nogica: je zelo tanka, vendar ne predolga ali prekratka. Je prav taka, kot bi jo naredili sami.
  • Hitrost: pri pravilni tehniki uporabe je hitrost dela ista kot pri delu s šopki na traku.
  • Cena: v paketu je 1x več šopkov za nižjo ceno, kar pomeni, da naredite 3 tretmaje namesto 2.



UPORABA HANDMADE ŠOPKOV

V eni škatlici je 500 šopkov. Držijo so zelo skupaj - kot gnezdo. 

 

Kako jih z lahkoto dobite iz škatlice in ločite med sabo?

Gnezdo šopkov s pinceto raztresete in razporedite po paleti za šopke. Paleta ima 6 delov za 6 dolžin. V sredini je prostor, kamor namestite kamen, ploščico ali pladenj za lepilo. Pred prvo uporabo paleto operete z detergentom in posušite na zraku. Na tak način preprečite nastanek statične elektrike. Posamezne dolžine na paleti označite z alkoholnim markerjem.

 

 

PINCETA

Ko delate šopke same, šopek primete pri nogici, torej čisto spodaj, kar pomeni, da delate s kratkimi pincetami. Ko delate z narejenimi šopki, jih primete višje, kar pomeni, da morate zajeti s pinceto celo širino šopka. V tem primeru priporočam naslednje pincete LUXE, FLAIR ali VIVID, lahko pa tudi XD4 mini. Pomembno je, da primete celo širino šopka, da je ta stabilen, se ne obrača in na ta način je mogoče bazo šopka položiti pravilno na naravno trepalnico. 

 

LEPILO

Pri delu s pripravljenimi šopki je hitrost vašega dela večja, zato potrebujete tudi dovolj hitro lepilo.

Še ena pomembna lastnost lepila je viskoznost oz. kako gosto je lepilo. Za delo s pripravljenimi šopki mora biti lepilo zelo tekoče. Tako ne zajamete preveč lepila na šopek, hitro se bo posušilo in izognete se zlepljenim trepalnicam.

V naši ponudbi je prav temu namenjeno lepilo, ki se imenuje FAN-TASTIC. Fantastično je za delo šopki, prav tako pa ga je možno uporabljati za vse ostale tehnike podaljševanja.

 

 

Seveda je potrebno upoštevati tudi pogoje za delo v prostoru. Ob neustreznih pogojih vlage in temperature v zraku se lahko lepilo suši prepočasi. V tem primeru je potrebno prilagoditi tehniko dela.

 

Ali preveč hvalimo Handmade šopke?

Obstaja en in edini minus teh šopkov – to je, da ni kratkih dolžin. Kadar imate čas, vnaprej pripravite nekaj šopkov s trepalnicami dolžin 6 in 7 mm. Ne potrebujete jih veliko, saj v kotičkih oči nimamo veliko trepalnic. Ja pa vredno, ker je efekt kratkih dolžin več kot očiten. Kot vidite, je vseeno priporočljivo, da obvladate volumensko tehniko. 

 

Sorodni izdelki