The wishlist name can't be left blank

Zakaj moje lepilo nikoli ne zdrži do konca uporabe?

Zakaj moje lepilo nikoli ne zdrži do konca uporabe?

Si se že znašla v situaciji, ko kupiš novo lepilo, ampak hitro postane neuporabno in moraš zavreči še napol polno stekleničko lepila? Še posebej, če ponujaš različne salonske storitve in morda podaljševanje trepalnic ni na urniku čisto vsak dan?

Zate imam dobro novico! Rok uporabe lepila je odvisen od tega, kako ravnaš s stekleničko lepila. Spodaj sem zate navedla nekaj tehnik s katerimi ohraniš lepilo čim dlje sveže.

 

Pretresi to stekleničko!

Spomnite se na odstranjevalec ličil na oljni bazi. Če ga niste uporabljali nekaj tednov, bo postala tekočina v steklenički nekonsistentna. Vizualno to pomeni, da se bo na površini tekočine naredil oljni film, izgledalo bo, kot da sta nastala dva različna sloja. Nič drugače ni pri lepilu za podaljševanje trepalnic! Iz tega razloga ga pred uporabo zmeraj pretresite.

Lepilo za podaljševanje trepalnic ne vsebuje le cianoakrilata, ki vpliva na moč lepila in hitro sušenje, temveč tudi druge kompleksne spojine, kot so stabilizator, zgoščevalec, pospeševalnik strjevanja, pigmenti itd.

Kadar steklenička nekaj časa stoji pri miru, pride do ločevanja plasti. Vsaka komponenta ima namreč različno gostoto, zato se temu primerno tudi razslojijo. 

Lepilo je treba dobro pretresti, da se vse sestavine lepila pravilno premešajo. Na ta način boste zagotovili optimalno delovanje in obstojnost lepila. Stekleničko pretresite vsakič, ko začnete z novim setom podaljškov, da zagotovite najboljšo kakovost lepila.

Kako naredite to pravilno? Uporabite zamašek, ki ga namestite na šobo stekleničke pred stresanjem. Zamašek bo preprečil vdor prahu, vlaken in zraka ter omogočil močno stresanje lepila, brez strahu pred razlitjem. Po stresanju se zamašek zlahka odvije in lahko ga shranite za naslednjič.

 

 

Lepilna šoba naj ne pride v stik s površino

Ko dozirate kapljico lepila, naj šoba za lepilo ne pride v neposreden stik s površino (npr. ploščica iz žada, kristalna ploščica, nalepka za lepilo). Površina je bila morda onesnažena s prahom, kar se ob stiku prenese v stekleničko z lepilom

 

Iztisnite zrak iz stekleničke za lepilo

Prisotnost zraka (kisika) v steklenički z lepilom za trepalnice bistveno vpliva na svežino vašega lepila. Izpostavljanje lepila kisiku lahko skrajša življenjsko dobo lepila. Ker vsakič, ko odpremo stekleničko lepila, vsebino izpostavimo zraku, je potrebno upoštevati nekaj ukrepov.

Če je bilo lepilo predolgo izpostavljeno zraku, bo njegova konsistenca gosta in gumijasta. Steklenička se lahko tudi zamaši. Po vsaki uporabi je potrebno preprečiti, da bi zrak vstopil v stekleničko.

Da se znebite zračnih mehurčkov, po vsaki uporabi nežno stisnite stekleničko z lepilom. To bo pomagalo odstraniti zračne mehurčke in lepilo bo imelo daljši rok uporabnosti.

 

Šobo za lepilo obrišite z robčkom, ki ne pušča vlaken

Šobo za lepilo takoj po uporabi obrišite z robčkom, ki ne pušča vlaken. 

Materiali, ki vsebujejo vlakna, niso primerni za čiščenje, saj se lahko zataknejo na šobi. Če se to zgodi večkrat, se pokrov lepila ne bo dobro zaprl, zrak bo uhajal v stekleničko in lepilo bo kmalu neuporabno.

Pomembno je tudi, da ne uporabljate tkanin, ki vsebujejo bombaž ali celulozo, ker pri stiku z lepilom pride do kemijske reakcije, ki povzroča nevarne hlape.

 

Med uporabo in po uporabi tesno zaprite pokrov

Tudi če morate med izdelavo seta lepilo pogosto odpirati in zapirati, VEDNO tesno zaprite pokrov, namesto da bi šobo samo »pokrili«.

Zrak je najhujši sovražnik lepila za podaljševanje trepalnic in bistveno vpliva na njegov rok trajanja. Iz tega razloga se vedno prepričajte, da je lepilo tesno zaprto, kadar ga ne uporabljate.

Večkrat se nam zgodi, da se ostanek lepila zasuši na kapalko na originalni embalaži. Ti ostanki lepila nam onemogočijo tesno zapiranje pokrova, zaradi česar embalaža prepušča zrak in lepilo se nam posuši. V tem primeru priporočamo zamenjavo zgornje kapalke z rezervno kapalko.

Tudi notranjost pokrovčka lepila mora biti zmeraj čista, da lahko lepilo popolnoma zapremo. Kadar pokrovček ni čist, priporočamo menjavo, s tem omogočimo neprodušnost embalaže in preprečimo vdor zraka.

 

Pravilna uporaba lepila ne vpliva le na rok uporabnosti in konsistenco vsebine stekleničke, ampak se bo vaše ravnanje z lepilom poznalo tudi na končnem izdelku – podaljšanih trepalnicah. Eden izmed najbolj pomembnih kriterijev pri podaljševanju trepalnic je OBSTOJNOST. Le sveže lepilo bo pripomoglo k večji obstojnosti trepalnic, zato poskrbite zanj!

Sorodni izdelki